Om oss

Kultur i Sjöbobygden är en ideell obunden förening som startade 2014, efter att Sjöbo kommuns kultursekreterare Ylva Wallström bjöd in kommunens kulturarbetare för samtal om möjliga samarbeten. Intresset var stort och idén om att starta en förening växte fram. Det blev även snabbt bekräftat att Sjöbo har ett rikt utbud av kulturella verksamheter, som vi vill dela med oss av till både besökare och Sjöbos invånare.

Vi samlar och marknadsför konstnärer och konsthantverkare som är verksamma i kommunen. Vi arrangerar gemensamma utställningar då och då samt  en konstrunda varje påsk. Med hjälp av varandra och via olika mediakanaler lyfter vi fram våra arrangemang.

Läs gärna stadgar och annan föreningsdokumentation här.

Styrelse:

Bli medlem

Är du konstnär eller konsthantverkare och verksam i Sjöbo kommun och/eller brukar du arrangera utställningar med konst och konsthantverk i kommunen? Kanske är Kultur i Sjöbobygden något för dig? Som medlem har du många möjligheter att lyfta din verksamhet. Du får även tillfälle att skapa nya spännande kontakter.

Läs mer

Eva Bjurman
ordförande

Konsthantverkare, handdriver engångsglas och blyinfattar. Eva har ateljé och butik på en gård som ligger mellan Sjöbo och Sövde.

Ingrid Andersson Åkerblom
sekreterare

Textilkonstnär, gör bilder och landskap med textila applikationer och järntråd. Ingrid bor och jobbar på en gård i Pregestad.

Elisabeth (Ella) Eide
kassör

Konstnär som målar akvarell, akryl och olja. Driver Skartofta Galleri, norr om Öved.

Jytte Jonna Hansen
ordinarie ledamot

Konstnär (akvarell, tusch, akryl, collage) som har utvecklat ett abstrakt formspråk vilket utforskas i olika media – ofta coloristisk, energi, fantasi och glädje. Även aktiv musiker. Bor och verkar i Lövestad.

Eva Hasund
ordinarie ledamot

Landskapsarkitekt som planerar och gestaltar utemiljöer. Driver Smedens Lustgård i Klasaröd, med antikt för hus och trädgård.

Karin Annersten
suppleant

Konstnär med många olika tekniker, t.ex. måleri, teckning och keramik.