Projektbeskrivning

Om ANDÅ-konst

Bilder i textil applikation. Järntrådsskulpturer med textila kläder. Landskap med 3D-textilapplikation som bakgrund och tillhörande järntrådsskulpturer.

I mina bilder vill jag fånga en stämning åt beskådaren. Naturen, med sitt speciella ljus och sina otaliga variationer ger mig inspiration. Det kan vara solens upp- och nedgång, frost, snö, dimma eller ljus dag som jag fotograferar under mina promenader. Ofta är det markerna, årstiderna, lantbrukets grödor och betesängar med kor och grisar som fastnar som motiv.

Tekniken i mina bilder är textil applikation tillsammans med, mer eller mindre mängd, symaskinsbroderi.

Jag arbetar även med skulpturer i järntråd, oftast i kombination med textilt material, dvs. påklädda figurer.

Att kombinera bild och figur, dvs. att ”lyfta ut” figuren från den textila bilden, till ett 3D-konstverk intresserar mig mycket.

Den textila bilden kallar jag ”textilarell”. I stället för en palett med akvarellfärger, använder jag min tygsamling. I stället för att blanda till den intressanta färgen, letar jag efter tyg i min samling. Ofta ger letandet, efter material eller sökandet efter en stämning i bilden, en utmaning till en speciell textilteknisk lösning. Med batikfärgning kan jag få fram färgvariationer.

3D-applikationer med skåpmontering och figurer kan bli ett landskap med ex. kristet budskap. Då fungerar den applicerade bilden som en bakgrundsmiljö till järntrådsfigurer.

Landskap är endast beställningsarbeten.

Man kan göra beställning av textila bilder. Ex ett minnesfoto från förlovning på Floridas kust, kan inspirera till en textil bild till bröllopsdagen.

Uppgifter

besöksadress: Pregestadsvägen 423-25, Vollsjö

e-post: i-anda@hotmail.com

telefon: 0416-33043
0731-597550