Om Anders Tranmark

Att vara konstnär innebär för mig att skapa en palett, en palett av olika uttryck. I mitt fall kan det utmynna i väldigt olika resultat. Det kan kanske tyckas bättre att koncentrera sig på ett eller, i alla fall, några uttryck. Så har det inte blivit i mitt fall. Under årens lopp har jag läst konstteori och konstvetenskap, jobbat med måleri i olika former, teckning och skulptur samt silversmide och emellanåt lite musik. Vissa perioder skriver jag verser, fabler och poem, ibland rocklåtar. För mig är det omöjligt att förena alla dessa olika uttryck i en form. Eller för den delen välja bort något före det andra. Det blir tiden och omständigheterna som skapar uttrycket.

Jag gick på konstskolan Forum i Malmö på 1980-talet. Det var en omvälvande tid. Där fanns bra lärare såsom Gerhard Nordström, Staffan Nihlén och Börje Lindberg. Undervisningen gav utdelning i form av medverkan på jurybedömda utställningar såsom Skånes Konstförening, Liljevalchs Vårsalong, Lunds Biennal och andra.

Ekonomi och familjeförhållande gjorde att jag fick jobba med annat än konsten för att överleva. I snart tio år har vi bott i Skartofta Station. En mer än hundra år gammal järnvägsstation. Här finns arbetsro och plats för skapande, här finns tid och plats för möten. Livet är en resa. Men det är inte mängden eller längden på resorna som är viktig, det är konsten att se saker och ting med andra ögon, andra perspektiv. Välkommen att besöka mig och titta, diskutera och uppleva min palett.

Uppgifter

adress: Skartofta Station, Skartoftavägen 100-16, 275 94 Sjöbo

e-post: a.tranmark@gmail.com

telefon: 070-6545657

Jag uppskattar kontakt via e-post eller sms. Kan vara svårt att nå mig per telefon.